Finale: Wie wordt DeCrozz.nl Coureur van het Jaar 2021?

Het is weer tijd voor die ene verkiezing die de bezoekers van DeCrozz.nl het hele jaar door bezighoudt: Wie wordt in 2021 de DeCrozz.nl Coureur van het Jaar? We hebben uit de voorronde vijf coureurs geselecteerd en de stembussen zijn vanaf nu geopend! Op oudejaarsdag wordt dan bekend wie de opvolger wordt van Bart van der Putten.

In een van de afgelopen afleveringen van De Kopstart hebben we een oproep gedaan om genomineerden in te sturen. Dit is massaal gedaan en op basis daarvan zijn vijf coureurs geselecteerd. We stellen ze in willekeurige volgorde aan je voor. Stemmen voor de finaleronde kan onderaan dit bericht.

Timo Pähler

Timo Pähler werd Europees kampioen in Buggy 1600 na een zinderende strijd met de Luxemburger Kevin Peters. Na een overtuigende start kende Pähler een mindere fase van het seizoen, maar wist dat vervolgens in Frankrijk, Italië en Spanje helemaal recht te zetten. Hij werd daarmee de opvolger van Frits Duizendstra en Chris Waldschmidt, de eerdere Nederlanders die het EK in deze klasse wonnen. Het is voor Pähler zijn eerste nominatie voor DeCrozz.nl Coureur van het Jaar.

Michel Schoenmakers

Michel Schoenmakers pakte in 2021 zijn tweede achtereenvolgende titel in de meest competitieve klasse van het Nederlands kampioenschap. Ook in Klasse 8 van het Autocross Masters-kampioenschap stond Schoenmakers weer aan de top. De Brabander won twee van de drie finales die in dat kampioenschap verreden werden en voegde in het Nederlands kampioenschap ook nog eens twee overwinningen aan zijn palmares toe. Schoenmakers wist in 2018 en 2019 ook al de finale te behalen van CvhJ verkiezing.

Dani van Vugt

Dani van Vugt mag met recht de autocrosssensatie van 2021 genoemd worden. In zijn debuutjaar met de juniorbuggy pakte Van Vugt de beide grote kampioenschappen. Hij won twee NK-finales en verbeet de pijn in het slotweekend van Rosmalen waar hij deed wat zijn vader Wouter nooit lukte: het werd kampioen. Ook in de Autocross Masters stond er geen maat op Van Vugt, die daar overigens geen finales won maar wel het meest constant presteerde. Van Vugt is voor het eerst genomineerd voor de titel.

Eelco Kruis

Na een jarenlange strijd won Eelco Kruis in 2021 ‘eindelijk’ het Nederlands kampioenschap in de keverklasse. Kruis deed dat met twee overwinningen, waarvan eentje op zijn thuiscircuit in Gersloot. Daarmee behoort Kruis nu echt tot de elite van de autocross en mag hij komend jaar met #401 van start gaan, mits hij besluit om zich te storten op een andere klasse. Het is voor Kruis de tweede keer dat hij de finaleronde gehaald heeft.

Gijs Kovac

In 2021 werd Gijs Kovac de eerste debutant die kampioen werd in de Superklasse en was bovendien de jongste coureur die ooit in die klasse het kampioenschap behaalde. Hij scoorde twee overwinningen en was in een schitterende strijd op de baan van Rosmalen de beste op de zaterdag. Vervolgens ging hij in een zetel af op de nationale titel, zijn tweede in drie jaar. In 2019 werd hij nog kampioen in de juniorklasse.

De stembussen zijn geopend!

Hieronder kan vanaf nu gestemd worden op de DeCrozz.nl Coureur van het Jaar 2021. Dit kan tot en met 30 december om 23.59 uur. De uitslag wordt op oudejaarsdag bekendgemaakt, dan is duidelijk wie de opvolger is van Danny Lauf (2017), René van der Coelen (2018) en Bart van der Putten (2019). Per gebruiker van de website kan er eenmaal gestemd worden (dubbele mailadressen worden gefilterd).