Koppelingsplaatjes: Autocross Masters-wedstrijd Wijhe eindigt in waterballet

Het tweede Autocross Masters-weekend van dit seizoen in Wijhe werd grotendeels verreden onder zomerse omstandigheden, maar op het beslissende moment werd het een waterballet. Net als in Terwolde werden er dus geen finales gereden. DeCrozz.nl was present en maakte het volgende verslag.

In de keverklasse (Klasse 5) was Ivo Galekop ouderwets goed onderweg. De meervoudig Nederlands kampioen zette de puntjes op de i in aanloop naar de NK-wedstrijd in Toldijk. Daar krijgt hij overigens geduchte tegenstand. Met de nieuwe wagen heeft Niels Smal ook weer een stap gezet, terwijl Jens van Mol en Eelco Kruis ook een goede indruk maken tot nu toe.

Tim Schuurman wordt bij de Juniorbuggy’s zo langzamerhand een naam om rekening mee te houden. De jongeling werkte een ijzersterk weekend af in Wijhe en was de sterkste na de halve finales, het moment dat de punten uitgedeeld werden. In de andere halve finale was Brandy Bindels de sterkste in zijn nieuwe JvdC-wagen.

Tom Heylen behoort doorgaans tot de subtop van Klasse 3, maar na rooksignalen op de zaterdagmiddag was het klaar. De Vlaamse coureur moest het noodgedwongen voor gezien houden. Rob Tuijtelaars was de beste in Klasse 3, hij mocht als eerste een plek kiezen voor de finale. Zoals bekend werd die finale niet verreden.

Maarten de Weerd vertaalde zijn spectaculaire rijstijl zaterdagmiddag naar een overwinning in de finale van Klasse 8. Dit gebeurde nadat hij even daarvoor in Klasse 9 nog een diskwalificatie kreeg. In Klasse 8 was hij overigens de sterkste voor Jimmy Hop en Jari Kroon, twee mannen die indruk maakten op de klei.

Op zaterdag ging het nog mis voor Niek Zweers, die met een afgebroken wielophanging stil kwam te staan in de finale. Die race telde niet mee voor de puntentelling en dat kwam goed uit. Op zondag herpakte Zweers zich en met winst in de eerste halve finale was hij de winnaar van Klasse 4.

Met het nieuwe VWT-frame gooit de familie Van Wijlen het over een andere boeg dit jaar. Erg veel geluk heeft Luc van Wijlen, de enige coureur met de nieuwe wagen nog niet. In de finale op zaterdag botste hij achterop zijn vader Bert, die nog in de vertrouwde PML onderweg is. De jongste Van Wijlen heeft echter al regelmatig laten zien dat de snelheid er wel degelijk is.

Ze stonden voor Terwolde al op de lijst, maar in Wijhe kwam de nieuwe Audi van equipe Borgonje/Saalmink voor het eerst in actie. Het ging helemaal niet verkeerd, na de drie manches stond het duo als tweede gekwalificeerd voor de finale in Klasse 3.

Erwin Sukkel viel in de halve finale van Klasse 10 uit, maar hij keek desondanks terug op een vermakelijke rit in de prut.

Het leverde spectaculaire beelden op, maar heel erg fijn voor de coureurs en medewerkers op de baan was het niet. De finale van Klasse 9 stond opgesteld toen de regen weer met bakken uit de hemel kwam. Er werd gewoon gereden, maar desondanks bleek na afloop dat de wedstrijd niet vervolgd kon worden. Het bewerken van de baan was naar verluidt niet toegestaan, ook toen het gestopt was met regenen droogde het niet hard genoeg op om de finales nog af te werken. Over twee weken gaat het kampioenschap verder met een wedstrijd in Toldijk.

Een uitgebreide selectie van de foto’s wordt later deze week gepubliceerd op de Facebookpagina van DeCrozz.nl.