Koppelingsplaatjes: Veel Minibuggy’s bij de laatste wedstrijd van Geffen

Maurik was afgelopen weekend de plek waar de beslissing van het kampioenschap van ACC Geffen viel. De Brabantse club slaagde er dit aparte crossjaar in om een aantal wedstrijden te organiseren voor zowel de NK- als clubrijders. De club kijkt nu uit naar een volledig seizoen in 2022.

Op een stuk maisland werd de baan door de Geffen aangelegd, een lange recht stuk vanaf de start, door naar eerste bocht, waarna de baan in een soort L-vorm doorging.

Robbie Degen vliegt door de lucht in de keverklasse, hij kon in Maurik geen rol van betekenis spelen om de winst. Het was de nummer 2 van Nederland afgelopen seizoen Niels Smal, die er met de winst vandoor ging voor Peter Gaal Jr. en Michel Witteveen. Een grote groep Minibuggy’s waren aanwezig in Maurik om één van de laatste keren van het seizoen te kunnen rijden. Via de B-finale kwamen Yordi van Renselaar, Bram Smits en Maik Bosman naar de A-finale waar de beste 15 mochten starten. Julien Reints was in de series al één van de snelste en ook in de finale werd hij als eerste afgevlagd voor Daan Spies en Bas Schuurman. Bij de iets oudere junioren waren het de gebroeders Van Vugt die in de finale de dienst uitmaakten. De #434 van Dave was de sterkste voor Mike, nummer drie werd #442 Stan van den Akker.Wilco Hoezen won in de Super Standaardklasse, hij heeft zijn drive gevonden in de afgelopen winter overgenomen Toyota van Erik Tempert. Hij was daarmee nummer 81 van Jeroen Robijn te snel af. In de standaardklasse 1600 was het Vince van Wanrooij de beste, bij de standaardklasse 2000 was het Kevin van Beek. Frank de Bruijn was in Maurik voor het eerst dit seizoe aanwezig. De nummer drie van Nederland in 2019 in de Superklasse was als derde gekwalificeerd voor de finale, maar daar zagen we hem niet aan de start. Het was Jordi Veldhuizen die na een mooi duel met Mervin Klaassen de grootste beker mee naar huis mocht nemen in de combiklasse. Bij de sprintklasse 1600 was het Vince Vervoort die met de overwinning naar huis ging.